Feb 29, 2012

Nova Nokia, kamera od 41 megapiksela !!!


Iphone 4S, dobio je 7 puta moćnijeg suparnika u vidu Nokije 808 PureView, koja izlazi u maju 2012. godine, a koja će imati kameru od ,,samo” 41 megapiksela sa Carl Zeiss optikom.

Iako je poznato koliko košta razvoj ovakve tehnologije, novi Nokijin telefon imaće razumnu cenu u odnosu na vrhunski kvalitet. Koštaće oko 450 evra. Pored kamere od 41 megapiksela, imaće i Dolbi Digital stereo zvuk visokog standarda, moći će da snima zvuk na nivou CD kvaliteta, a sama baterija ovog telefona pod punim opterećenjem trajaće 6,5 sati.

PureView je malo glomazniji  u odnosu na većinu mobilnih telefona  sa kamerom, ali zato daje rezultate koji nadmašuju mnoge namenske digitalne fotoaparate. Nokijini stručnjaci su takođe naglasili da je tehnologija dizajnirana tako, da korisnik može zumirati brzo i jednostavno, bez gubitka na kvalitetu slike. To korisnicima omogućuje snimanje fotografija u različitim rezolucijama, recimo 2 megapiksela, 3 megapiksela, 5 megapiksela, visoke rezolucije od 8 megapiksela ili punu rezoluciju. Maksimalo možete pucati na  41 megapiksela u 4:3 i 34 megapiksela u 16:9 modu.

Ovaj telefon dolazi opremljen i sa 1/1.2 " senzorom , što je oko 2,5 puta veće od senzora koji se koristi u Nokia N8. Osim toga, performanse kamere se  protežu i na video. Kamera omogućuje snimanje 1080p u 30fps, sa 4x zoom bez gubitaka, zahvaljujući velikom senzoru  i snažnoj obradi  slike, koja ide i do  1 milijardu piksela u sekundi.

Telefon ima operativni sistem Nokia Belle i 4-inčni AMOLED  displej ClearBlack ispod Gorilla stakla, snagu od 1,3 GHz,  16 GB ugrađene korisničke memorije, sa podrškom za micro SD kartice  i do 32GB



5 Komentari / Kommentit:

Citao sam malo o ovome jutros i mogu reci da za ove pare dobiti odlican telefon i foto aparat istovremeno je zaista povoljno, ali i dokaz kako firme treba da posluju.Zato je Nokia tu gde jeste. Razmisljam da ga kupim cim izadje. Hvala za informaciju.

gluposti....
apple je za nokiju izmislio telefon

Samo Galaxy s3.Perverzija od telefona!!!

Jako mi je zao Nokije, zbog jedne ili dve lose strateske greske ona danas vise ne postoji. A nekad je bila ne samo najprodavanija nego i najbolja fabrika koja je pravila stvarno najbolje telefone na svetu. Na svaki detalj su mislili, na svaku sitnicu. Danas svakom telefonu, koliko god da je skup posle par nedelja koriscenja nadjem neku manu ali Nokiji ni polse vise meseci koriscenja.

Da, i meni je zao Nokije ;( Od kada koristim mobilne telefone, vezana sam za ovu marku, i iako uvek imam i druge telefone, moj glavni broj je uvek u Nokia telefonu, a on u mojoj tasni. Nokia me nikada nije izneverila. Volela bih da se kompanija Nokia vrati na staro i bude ono sto je nekada bila....a do tada, dao si mi ideju za novi tekst ;)

Post a Comment