Mar 25, 2014

Deca finskih muzičara i finski muzičari kada su bili deca


Ove fotografije sam želela da podelim sa vama, jer su tako tople, divne i jer garantovano izmamljuju osmeh. 

Prvo bih krenula od frontmena grupe Nightwish….Tuomasa Holopainena. Gledam ove fotografije kada je bio mali i ove njegove plave loknice, koje su toliko preslatke da mi osmeh  i neka milina, ne silaze sa lica...
    Tuomas Holopainen (Nightwish)


Ova razdraganost odrastanja u finskom selu Kitee, u netaknutoj prirodi, okružen mnogobrojnom porodicom, u  izbobilju životnja, nesumnjivo je delovala da Tuomas ostane jedno veliko, neiskvareno dete i dan danas.


Tuomas Holopainen danas



Marko Hietala ( Nightwish)

Najstariji član grupe Nightwish, basista Marko Hietala, rođen je 1965. godine. Imam samo dve njegove fotografije kada je bio mali, ali će zato veća ekskluziva ovde biti fotografije njegovih preslatkih sinova, blizanaca koji se zovu Antto i Miro (rođeni 2002 god.). Marko ima i malenu ćerkicu Mette. Antto i Miro su preslatki i prepametni mališani, koji su već mnogo puta učestvovali u raznim muzičkim emisijama. Pogledajte spot gde pevaju pesmu Huomenna (Sutra) grupe Uniklubi..jednu od mojih najomiljenijih pesama na finskom. Miljenici su gde god se pojave i veoma su talentovani za sviranje na raznim instrumentima. Marko je divan otac, divan suprug svojoj ljubavi Mervi, veoma odan porodici, a njegov rođeni brat  Zachary Hietala, koji je član finske grupe Tarot, je divan stric koji svoje sestriće svuda rado vodi sa sobom.


Mali Marko Hietala

Antto, Marko i Miro
Miro Hietala
Antto, Miro i Luna Nevalainen, cerka bubnjara grupe Nightwish
Malisani sa stricem Zachary Hietalom
Antto Hietala
Porodicni rucak u porodici Hietala
Marko, Miro i Lordi
Marko uspavljuje malu Laru, cerku bubnjatra Nightwisha, Jukke Nevalainena ( 2010)


Ville Valo ( H.I.M)

Ville Valo danas

Alexi Laiho ( Children of Bodom)

Alexi, pevač grupe Children of Bodom, je veoma rano počeo da svira violinu, imao je uspeha na takmičenjima, ali je uz stariju sestru Annu, zavoleo metal i počeo i sa učenjem gitare….ovo su njegove slike iz detinjstva i rane mladosti.

Anna i Alexi



Alexi Laiho danas
Anette Olsson ( Ex Nightwish)

Anette je svima znana kao bivša (druga) pevačica grupe Nightwish. Ona je jadna uvek bila na meti novinara, ni kriva ni dužna. Prvo je nisu prihvatali jer je tada zamenila veoma popularnu Tarju Turunen, čiji su odlazak fanovi teško podneli, a taman kada je počela da ubira simpatije,otišla je iz grupe. Zluradi jezici su tada naravno svašta pisali...da je Tuomas izbacio, da joj je udarila slava u glavu itd, a žena je naprosto samo napustila Nightwish jer je bila u poodmakloj trudnoći sa trećim detetom i nije mogla da isprati napornu  turneju Imaginaerum, posle izlaska istoimenog albuma i filma. Anette ima troje dece, tri sina, Setha (2001), Nema (2010) i Mia, rođenog 2013 godine, kog je dobila u trećem braku, koji je sklopljen 2013. sa gitaristom švedske grupe Pain, sa kojim se zbližila kada su snimali pesmu  Follow Me. Inače, Anette je studirala muziku na konzervatorijumu u Helsingeru, u Danskoj.


Anette sa prvim muzem i prvim sinom Sethom
Sin Mio
Anette sa najnovijim suprugom

Emppu Vuorinen (gitarista grupe Nightwish)

Emppu Vuorinen, slatki maleni gitarista, uvek nasmejani lik, veoma je omiljen. Fanovi i kolege iz grupe ga iz milošte zovu  „the hobbit“, jer je visok tek 160 cm. Veoma je duhovit lik, uvek spreman za šalu, ali i za ozbiljan rad. Pored Tuomasa, jedini je u grupi koji konkretno učestvuje u stvaranju pesama, a neke je i sam napisao...kao recimo  Dark Passion Play. Aktivno se bavio sportom preko 20 godina,  a u džudou je osvajao mnoga prvenstva, kao i Nordijski kup, gde je osvojio bronzu. Malo je poznato da je odrastao u porodici sa petoro dece, gde su on i brat blizanac  najstariji, a imaju i tri mlađe sestre.


Brat blizanac, tri sestre  i Emppu, skroz desno
Emppu danas

Jukka Nevalainen, bubnjar grupe Nightwish

Jukka  je oženjen  suprugom Satu i imaju troje dece. Najstarija ćerka Luna  je rođena 2003, sin Niki 2005. i najmlađa ćerka Lara  2010.

Mali Jukka
Luna i Jukka Nevalainen
Jukka i Niki
Luna i Niki sa majkom Satu

Juha-Pekka Leppäluoto - pevač grupe Charon, Northern Kings i ex pevač grupe Poisonblack
Juha-Pekka Leppäluoto, supruga Eerika i sin


Tarja Turunen

O Tarji sam pisala OVDE, a o njenoj ćerkici Naomi OVDE. Sada ću zato ovde staviti samo nove slike njenog deteta.


2 Komentari / Kommentit:

Preslatko i predivno! Totalno su me raznezili :) Inace, divim se Anette, koja je tako sitna zena (nosi xs velicinu) a rodila je 3 sina i svaki je na rodjenju imao vise od 4 kg!

Da, kao sto rekoh.. tako malena, a tako psihicki jaka, kada je svu tu pocetnu zlobu stoicki podnela.

Post a Comment